Η ποίηση ως φτερούγισμα των λέξεων, προορισμένες να ταξιδέψουν μακριά κάθε καρδιά.
Η ποίηση ως ωδή στις ζωές που ονειρευτήκαμε, δεν ζήσαμε και κρατάμε μέσα μας την ψευδαίσθηση της προσδοκίας ότι μπορούμε να ξαναβρούμε.
Η ποίηση ως ευγενική παρότρυνση να...
Η σχέση του καθενός με τη θρησκεία είναι εν πολλοίς υποκειμενική και αμιγώς προσωπική υπόθεση.
Γύρευε, τι, σε τι, και γιατί πιστεύει κάποιος. Δεν τίθεται ωστόσο υπό αμφισβήτηση η κοινωνική δυναμική της θρησκείας, που δια μέσου των αιώνων αποτέλεσε την...
Η γεωμετρία της ψήφου ενός λαού είναι πολυπαραγοντική, πολυεπίπεδη και σύνθετη. Υπερβαίνει τη συγκυρία, λειτουργεί ωστόσο και ως άθροισμα του αποτυπώματος κάθε συγκυρίας. Η συσσώρευση εμπειριών και συναισθημάτων συνθέτει την ολοκλήρωση του μωσαϊκού, που εκφράζεται ως λαϊκή ετυμηγορία...
Οι περισσότεροι θυμούνται και μνημονεύουν τον Γιώργο Γεννηματά ως τον θεμελιωτή του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πόσο επίκαιρο, ειδικά στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού, που ανέδειξε τη γύμνια και το... δήθεν της ιδιωτικής Υγείας.
Ο εμβληματικός "συνιδρυτής" του ΠΑΣΟΚ...
Στον πυρήνα της μυσταγωγίας της αφηγηματικής διαδρομής του Πάσχα από τον θρήνο στην ελπίδα, ενυπάρχει η αμφισβήτηση, ως αναπόφευκτη, ίσως αναγκαία παράμετρος που «ξεκλειδώνει» τον επίλογο της Ιστορίας.
Ο κλονισμός των βεβαιοτήτων, η αμφισβήτηση του ίδιου του εαυτού μας....